Ophef over ‘ongepaste’ outfit van vrouw op begrafenis van haar opa: «Zo respectloos!» (foto)

Een vrouw heeft op sociale media kwaad bloed gezet nadat ze een foto van haar outfit deelde die ze droeg op de begrafenis van haar grootvader. «Ik heb het recht om me te kleden zoals ik me voel», klinkt het.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

De anonieme vrouw deelde een foto van de bewuste outfit op Facebook. Ze draagt een kort kleedje in netstof en lange netkousen. Zelf vindt ze de outfit niet ongepast. «Vandaag is het de begrafenis van mijn opa en ja, ik ga ernaartoe in deze outfit. Nee, ik trek me niets aan van wat anderen ervan denken, want uiteindelijk is het een triestige dag en heb ik het recht om me te kleden zoals ik me voel. En om eerlijk te zijn: wat je hebt, moet je laten zien. Bovendien: mocht mijn opa nog leven, dan zou hij de outfit oké gevonden hebben», schrijft ze erbij.

Verontwaardiging

Haar bericht lokte heel wat verontwaardigde reacties uit. «Ik snap wat je bedoelt, maar soms moet je rekening houden met de meningen en gevoelens van andere mensen», reageerde iemand. Daarop antwoordde de vrouw het volgende: «Deze dag gaat niet over de gevoelens van andere mensen. Het gaat over mijn opa», zucht ze.

Anderen staken niet onder stoelen of banken dat ze de outfit ongepast vonden. «Je moet wel heel ordinair zijn om de aandacht op te willen eisen op een begrafenis», en «Dat is gewoonweg ronduit respectloos», lezen we ook.