Ophef over outfit van voormalige Miss Kroatië op WK in Qatar: «Waar is je respect?!» (foto)

Een Kroatisch model ligt onder vuur nadat ze een «weinig verhullende» outfit droeg tijdens de wedstrijd tussen Kroatië en Canada. «Je mama mag trots op je zijn...», klinkt het in de reacties.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Ivana Knöll was gisteren van de partij om haar land naar de overwinning te schreeuwen tegen Canada. Dat lukte, want Kroatië won met duidelijke 4-1 cijfers van The Reds. De 30-jarige brunette, die enkele jaren geleden gekroond werd tot mooiste vrouw van Kroatië, droeg een kort kleedje in de kleuren van haar thuisland, met ontblote schouders en blote knieën.

Dresscode

Nochtans was Qatar duidelijk over de dresscode voor toeristen. «Bezoekers horen de lokale cultuur te respecteren en dus weinig verhullende kleding in publiek te vermijden. Zowel mannen als vrouwen worden aangeraden om schouders en knieën te bedekken», klonk het.

Gemengde reacties

Ivana deelde enkele kiekjes van haar opvallende outfit op Instagram. Daar zorgde haar klederdracht bijgevolg voor commotie. «Niets mis mee, maar je respecteert de regels niet», «Echt?! Ken je de kledingvoorschriften van Qatar dan niet? Zo jammer, waar is je respect?!», «Ongepast. Heb een beetje respect voor de cultuur van het land waar je bent», «Respectloos en schandalig», «Je mama mag trots op je zijn...», en «Je bevindt je in een islamstaat. Respecteer onze waarden en normen», lezen we langs de ene kant.

Vrijheid promoten

Maar niet iedereen is verontwaardigd over haar outfit. «Doe zo voort, meid!», «Fantastisch! Bedankt om vrijheid te promoten», en «Luister niet naar die jaloerse en haatdragende mensen», klinkt het ook.