Opnieuw Britse politieagent beschuldigd van verkrachtingen

In het Verenigd Koninkrijk is opnieuw een agent beschuldigd van seksuele misdrijven. De man wordt beschuldigd van twee verkrachtingen en andere zedendelicten. In totaal gaat het om acht zedenmisdrijven, zo maakte de politie in het Zuid-Engelse graafschap Dorset maandag bekend.

Foto AFP
door
Belga
Leestijd 1 min.

De 46-jarige zou de feiten begin 2022 hebben gepleegd toen hij geen dienst had. Hij moet vrijdag voor de rechtbank in Poole verschijnen.

«Zwarte schapen»

Het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken had onlangs de politiediensten in het land opgeroepen om de gegevens van hun agenten en medewerkers te vergelijken met de nationale politiedatabanken op zoek naar «zwarte schapen». Aanleiding was een schandaal rond een serieverkrachter bij de politie: een Londense politieagent had bekend dat hij gedurende 20 jaar een tiental vrouwen had verkracht en aangerand.

WTF

meer WTF

Spotlight

ZOVEEL procent van de Belgen eet minstens vier keer per week vlees

Meer dan de helft van de Belgen (56%) eet minstens vier keer per week vlees, inclusief gevogelte. De belangrijkste redenen daarvoor zijn de smaak en veelzijdigheid van vlees, de gewoonte om vlees te eten en de voedzaamheid van vlees. Dat blijkt uit een onderzoek van iVox, uitgevoerd in februari 2023 in opdracht van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM).

meer Spotlight