Papa in tranen wanneer hij brief van zoontje aan Kerstman stiekem leest: «Mijn hart breekt!»

Een Amerikaanse man die bij pakjesdienst UPS werkt kreeg het moeilijk toen hij de kerstwens van zijn zoontje las. Het was dan ook een aangrijpende boodschap...

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

De vader doet zijn verhaal op Reddit. Zijn zoontje schreef enkele dagen voor Kerstmis een brief aan de Kerstman. De man opende het briefje stiekem, maar had écht niet verwacht wat erin stond. «Ik ben een bestuurder bij UPS en barstte in tranen uit toen ik de brief van mijn zoon aan de Kerstman las», titelt hij zijn verhaal op Reddit bij een foto van de bewuste brief.

Geen cadeautjes

Daarin vraagt het jongetje meer tijd met zijn papa. «Lieve Kerstman, Ik zou heel graag meer tijd doorbrengen met mijn papa. Ik zou het leuk vinden als je ervoor kon zorgen dat hij vroeger mag stoppen met werken, want hij werkt bij UPS en mensen bestellen nu heel veel cadeautjes. Zou je hem kunnen helpen? Liefs, Jonah», klinkt het.

Herkenbaar

Zijn verhaal raakt een gevoelige snaar bij het Reddit-publiek. «Dit breekt mijn hart! Ik herken het maar al te goed. Mijn vader werkte tijdens mijn kindertijd jarenlang in nachtshiften. Dat raakte mij enorm hard, want ik miste hem, maar ik wist niet hoe ik het moest overbrengen. Ik deed alsof ik niet kon slapen en wachtte tot hij thuiskwam», «Volgens mij moest zelfs de Kerstman hierbij een traantje wegpinken», «Ik kan me voorstellen dat dat hard aankwam. Ik heb ook ooit nog als bestuurder bij UPS gewerkt. Jullie werken heel hard. Hou je sterk, man!», en «Nu voel ik me opeens schuldig omdat ik zoveel pakjes bestel», wordt er onder meer gereageerd.