Schoonspringster krijgt nul punten voor ‘slechtste sprong ooit’: «Ik ben ook maar menselijk» (video)

Voor de Canadese schoonspringster Pamela Ware eindigden de Olympische Spelen in mineur. Bij haar laatste sprong liep het volledig mis, wat haar een zeldzame nulscore opleverde.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Op de Olympische Spelen won de Chinese Tingmao Shi het schoonspringen op de driemeterplank. Pamela Ware werd laatste, maar haar prestatie viel vooral op door haar vijfde en laatste sprong. De 28-jarige schoonspringster moest alles op niets zetten om haar vorige, minder goede pogingen goed te maken.

Poging afgebroken

Daarom besloot ze om voor een moeilijkheidsgraad van 3.5 te gaan, meer dan de 3.1 en 3.0 van haar vorige sprongen. Dat liep echter volledig fout. Ze kwam niet goed uit op de springplank waardoor ze haar poging moest afbreken. Daardoor viel ze eigenlijk gewoon in het water, wat haar 0,0 punten en bijgevolg een laatste plaats opleverde. Op Twitter doet haar sprong de ronde als «slechtste sprong ooit».

Niet opgeven

Ware, die in 2013 derde werd op het WK, laat zich echter niet ontmoedigen door de tegenslag, zo vertelt ze op Instagram. «Ik denk dat als ik de sprong had afgemaakt, ik me bezeerd zou hebben. Ik was volledig klaar voor deze wedstrijd, maar ik heb een fout gemaakt. Het kon bij iedereen gebeuren, maar het overkwam mij op het verkeerde moment. Ik ben trots omdat ik er alles aan gedaan heb om ervoor te zorgen dat ik sta waar ik nu sta. Ik ben ook maar menselijk en dus mag ik fouten maken. Ik geef echter niet op. Deze wedstrijd zal mij niet definiëren, noch kraken», klinkt het.