Serveerster ontslagen nadat ze in ‘ongepaste’ outfit komt werken: «Dit slaat nergens op» (foto)

Een Amerikaanse vrouw werd onlangs naar huis gestuurd en de dag later ontslagen omwille van haar outfit. Haar baas vond haar outfit «lelijk en ongepast» en nam het haar kwalijk dat ze de kwestie aankaartte op TikTok.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

De vrouw, die enkel gekend is onder haar voornaam Vanessa, droeg een topje met lange mouwen waarbij haar buik en rug gedeeltelijk zichtbaar waren. Toen ze in die outfit op haar werk opdaagde, werd ze meteen naar huis gestuurd. Haar baas vond de outfit «lelijk en ongepast».

Vanessa ventileerde haar verdriet in een TikTok-video. Daarin betreurt ze het feit dat haar outfit als ongepast werd beschouwd, maar andere serveersters blijkbaar wel mogen werken in nog blotere outfits. «Dit slaat nergens op», zucht ze.

Geen waarschuwing

De volgende dag ging ze naar haar werk en kreeg ze van haar baas te horen dat ze ontslagen werd. Volgens haar baas had ze die TikTok-video waarin ze haar gevoelens uitte nooit mogen maken. «Iemand moet de TikTok-video hebben laten zien aan mijn baas. Hoewel ik de naam van het restaurant niet vermeldde in de video, vond hij toch dat ik ontslagen moest worden. En dat zonder enige waarschuwing», klinkt het.

Meningen verdeeld

Haar volgers op TikTok steunen haar, hoewel sommigen toch hun bedenkingen hebben bij de outfit. «Ze zijn gewoon jaloers. Je ziet er fantastisch uit», «Ik heb met je te doen. Ik hoop dat je snel nieuw werk vindt», en «Ik weet dat een dresscode niet altijd fijn is, maar mensen moeten leren hoe ze zich professioneel moeten kleden voor het werk», klinkt het onder meer in de reacties.