Studie: «Cannabis geeft intenser orgasme»

Stoners beweren het al even: cannabis staat gelijk met betere seks. Maar net zoals je niet zomaar de eerste beste alcoholieker gelooft die zegt dat bier goed is voor de gezondheid, neem je als snel zo’n statement met een korreltje zout. Toch ziet het er naar uit dat een pufje Mary Jane daadwerkelijk een intenser orgasme zou geven. Dat blijkt uit onderzoek van de East Carolina University en North Carolina State University

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

De studie werd gepubliceerd in het vaktijdschrift ‘Journal of Cannabis Research’. De Amerikaanse onderzoekers wilden achterhalen of cannabis kan dienen als afrodisiacum. Daarover was tot nu toe weinig bekend, aangezien wiet op de meeste plekken ter wereld een illegale drug is.

De studie ondervroeg 811 deelnemers, tussen de 18 en 85 jaar oud. 64% van hen waren vrouwen en 73% zat in een monogame relatie. 59% van hen rookt geregeld cannabis om meer van seks te kunnen genieten, terwijl de helft sowieso iedere dag wiet rookt.

Orgasmekloof

Wat bleek? Meer dan 70% gaf aan dat cannabis roken een positief effect had op hun orgasme en zin in seks. Een beetje gras voor het masturberen zou eveneens het plezier verhogen. Meer nog, bij 40% van de vrouwen hielp het groene kruid om verschillende climaxen te bereiken. «Cannabisgebruik heeft dus over het algemeen een positieve invloed op het waargenomen seksueel functioneren», schrijven de onderzoekers in hun studie. «Cannabis zou zelfs kunnen helpen om de verschillen in seksueel genot tussen mannen en vrouwen te verkleinen.»

Kanttekening

Moeten we ons nu op de illegale markt begeven om een gezellige avond met ons lief te hebben? Niet per se. De studie toont heel wat gebreken. Zo wordt het seksleven van cannabisgebruikers niet vergeleken met dat van mensen die niet gebruiken. Het gaat ook louter over de eigen observaties: er werden geen fysieke effecten gemeten in een gecontroleerd laboratorium. Tot slot kan er sprake zijn van een ‘self-fulfilling prophecy’: wie gelooft dat cannabis hun orgasme intenser maakt, zal meer ontspannen zijn onder de lakens, waardoor de seks daadwerkelijker beter wordt.