Supermarktmedewerker neemt op brutale manier ontslag via omroepsysteem: «Aan onze manager, je bent een pervert» (video)

Sommigen dromen er stiekem van: met een groots gebaar ontslag nemen en genadeloos je gal spuwen over je baas en bedrijf. De jonge Amerikaanse Beth McGrath waagde de sprong. Op dramatische wijze gaf ze de brui aan haar job in de supermarktketen ‘Walmart’ via het omroepsysteem: «f*ck deze job, f*ck het management, ik neem ontslag.»

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

«Versterking aan de kassa gevraagd», is wat je doorgaans hoort via het omroepsysteem in een supermarkt. In een Walmartfiliaal in de Oost-Amerikaanse staat Louisiana was het dan ook even slikken toen ze het ontslag van de jonge supermarktmedewerkster Beth McGrath te horen kregen: «Aandacht Walmartklanten en -medewerkers, dit is Beth van de elektronische dienst. Ik werk al bijna vijf jaar voor Walmart en ik kan je vertellen dat iedereen hier overwerkt en onderbetaald is», begon ze haar speech, die ze ook integraal op Facebook deelde.

Manipulatie, perversie en wanbeleid

McGrath had duidelijk een aantal frustraties opgebouwd over haar werkgever: «Het aanwezigheidsbeleid is onzin, we worden iedere dag slecht behandeld door klanten en het management en als we er een probleem mee hebben, zeggen ze ons dat we vervangbaar zijn. Ik ben die constante manipulatie beu.»

«Dit bedrijf behandelt zijn oudere medewerkers alsof ze niets waard zijn», raast ze verder. «Aan Jarred, onze manager, je bent een pervert. Greta en Kathy, schaam jullie over de manier waarop jullie je medewerkers behandelen. Ik hoop dat jullie niet op die manier tegen jullie familie praten.»

Ze sluit af met: «F*ck het management en f*ck deze job. Ik neem ontslag.»

Overweldigd door reacties

De video werd intussen al 181,000 keren bekeken en kon op duizenden reacties rekenen, waaronder veel steunbetuigingen: «Fantastisch, goed gedaan! Grote bedrijven zoals Walmart geven niet om hun medewerkers», zegt een iemand. Verschillende mensen hebben ook al gedoneerd aan McGrath zodat ze de komende weken kan overbruggen.

McGrath plaatste een tweede video online waarin ze iedereen bedankt voor alle steun en zegt dat ze overweldigd is door alle reacties: «Ik heb die video niet online gezet om populair te worden», zei ze. «Ik filmde het voor mijn collega’s, om hen te laten weten dat ik van hen hou en dat ik hen het beste toewens. Ik wilde hun stem zijn, ik wilde ook mijn stem zijn.»

Ze raadt iedereen aan om niet bang te zijn om op te komen voor jezelf, «zelfs als het je in eerste instantie kapot maakt.»