Twee mannen willen migratiecentrum in brand steken, maar zetten ook zichzelf per ongeluk in lichterlaaie (video)

Twee mannen hebben zichzelf per ongeluk in brand gestoken nadat ze een migratiecentrum in vlammen lieten opgaan. Dat blijkt uit een video die gedeeld werd door het getroffen ‘Servicio de Inmigracion’ in Bakersfield in de Amerikaanse staat California.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Twee gemaskerde mannen, gekleed in het zwart, lieten maandagavond het ‘Servicio de Inmigracion’ in vlammen opgaan. Het ‘Servicio de Inmigracion’ helpt volgens Fox News migranten met het immigratieproces en hun belastingen.

Je oogst wat je zaait

Het centrum deelde beelden van het incident via Facebook: «Liefste klanten, we zijn het jaar een beetje slecht begonnen, maar met de hulp van God gaan we verder», schrijven ze onder de video.

Op de video is te zien hoe beide mannen brandstof en brandversneller daartoe gebruiken. Alleen loopt het al snel goed mis: terwijl de ene man verder de brandstof over het opvangcentrum giet, probeert de tweede een plasje brandversneller in de fik te steken. De uiteindelijke vlam bleek echter groter dan de man verwacht had, want seconden later loopt hij razendsnel weg met een brandend been. De eerste man schrikt daar zo van dat hij twee keer tegen de grond gaat. Ook hij vliegt in brand en rent schreeuwend weg terwijl hij in brand staat.

Beperkte schade

«Ik hou ervan als pestkoppen zo snel perfecte negatieve gevolgen ervaren voor hun acties», schrijft iemand smalend onder de video die al meer dan 10.000 keren bekeken werd. «Inderdaad!», reageert het Servicio de Inmigracion. «En ze lieten hun gsm’s achter dus ik hoop dat de politie hen snel vindt.»

Aangezien het vuur snel geblust kon worden viel de schade uiteindelijk mee. Toch moet het centrum tijdelijk sluiten. Intussen startten ze een GoFundMe op om de schade te kunnen vergoeden. Ze hebben zo’n 5.000 dollar nodig.