Verpleegster die vaccin weigerde in tranen na ontslag: «Dit is zo oneerlijk!»

Een Britse vrouw is ontroostbaar nadat ze als verpleegster ontslagen werd in een verzorgingstehuis omdat ze niet gevaccineerd is. Ze uit haar verontwaardiging in een TikTok-video. «Ik kan gewoonweg niet geloven wat de overheid ons aandoet», klinkt het.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Louise Akester werkte de afgelopen 14 jaar in de zorgsector, waaronder drie jaar in het woonzorgcentrum Alderson House in Hull, een district in Engeland. Ze werd echter ontslagen omdat ze niet gevaccineerd is. Vanaf 11 november is dat in Engeland immers verplicht voor het zorgpersoneel in verzorgingstehuizen.

Tranen met tuiten

De 36-jarige verpleegster deelde een TikTok-video waarin ze in tranen haar frustratie deelt. «Dit was het moeilijkste dat ik ooit heb moeten doen, afscheid nemen van iedereen. Van alle mensen waar ik zo lang voor gezorgd heb en van mijn collega’s. Het is zo emotioneel geweest. Dit is zo oneerlijk. Ik kan gewoonweg niet geloven wat de overheid ons aandoet. Ik begrijp het simpelweg niet. Ik ben verdrietig en de bewoners huilen tranen met tuiten. Ik kan het niet. Dit is verschrikkelijk», zucht ze.

Volgers niet eens met haar

De video werd inmiddels al meer dan 200.000 keer bekeken. De meeste mensen vinden het jammer dat ze zich niet liet vaccineren. «Ik heb heel mijn leven in de zorg gewerkt. Leg de schuld niet bij de overheid. Het is net oneerlijk om je niet te laten vaccineren voor de veiligheid van de bewoners», «Ik werk in de zorg en om eerlijk te zijn begrijp ik niet waarom je je niet laat vaccineren. Wat corona heeft aangericht in ons zorgtehuis is vreselijk», en «Als je niet gevaccineerd wil worden, is dat jouw keuze. Maar je hebt een verantwoordelijkheid als je met kwetsbare mensen werkt», lezen we onder meer in de reacties.