Vrouw belandt in ziekenhuis nadat chihuahua tijdens dutje in haar mond kakt: «Afschuwelijk»

Slapen met je hond: het is misschien uiterst gezellig, maar het kan ook onaangename gevolgen hebben. De Britse Amanda Gommo moest drie dagen in het ziekenhuis blijven nadat de ontlasting van de chihuahua van haar dochter in haar mond terecht was gekomen terwijl ze een dutje deed.

door
Redactie online
Leestijd 2 min.

«Ik deed mijn namiddagdutje samen met Belle, zoals we altijd doen, toen ik plots iets in mijn mond voelde spuiten», vertelt de 51-jarige Amanda Gommo uit Bristol haar onfortuinlijke verhaal aan SWNS. Hondje Belle, de chihuahua van haar dochter, bleek hevige diarree te hebben. «Ik spurtte naar de badkamer om over te geven. Het was afschuwelijk, uren nadien moest ik nog kokhalsen - ik kreeg de smaak gewoon niet uit mijn mond.» Amanda nam gelukkig ook even de tijd om een foto te nemen van haar met uitwerpselen besmeurde mond.

Ambulance

Amanda’s dochter nam Belle mee naar de dierenarts, waar de chihuahua antibiotica kreeg voor een buikgriepvirus. Belle werd snel beter, maar voor Amanda moest de ellende nog beginnen: ze kreeg gelijkaardige symptomen als het hondje en voelde zich zo slecht dat ze een ambulance moest bellen. Amanda kreeg pijnstillers tegen de maagkrampen, maar 48 uur later was ze er nog slechter aan toe. Ze belde opnieuw een ambulance, die haar dit keer meenam aan het ziekenhuis, waar ze meteen een infuus kreeg. In het ziekenhuis werd haar ergste vermoeden bevestigd: Amanda had dezelfde maagdarminfectie als Belle opgelopen via de stoelgang van de hond. «De artsen hadden dit nog nooit meegemaakt», klinkt het.

Na drie dagen in het ziekenhuis was Amanda weer de oude. Ze neemt hondje Belle niks kwalijk, zegt ze. «Ik heb Belle vergeven voor haar ongelukje en ik hou nog steeds zielsveel van haar. Maar ik zal wel beter nadenken over de positie waarin we een samen een dutje doen!»