Vrouw die nooit beha draagt gedegouteerd door starende mannen: «Ronduit onaanvaardbaar!»

Een TikTokster legt in een video uit dat ze zelden of nooit een beha draagt, maar dat ze bijgevolg vaak opvallende blikken krijgt. Sommige van haar volgers herkennen het probleem.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

De vrouw, ene Maria, opteert er vaak voor om geen beha onder haar kleren te dragen. Bij te strakke outfits nodigt dat mannen blijkbaar uit om ostentatief naar haar boezem te kijken, iets wat ze degoutant vindt. «Mannen betrappen die naar mijn borsten staren wanneer ik er bewust voor kies om een strakke T-shirt te dragen zonder beha eronder», schrijft ze bij een TikTok-video waarin ze zo’n outfit aanheeft. «Ik heb het wel gezien, jij walgelijke viespeuk. Dat is ronduit onaanvaardbaar», imiteert ze de stem van een gesproken meme.

Herkenbaar

Haar video haalde intussen al meer dan 2 miljoen views. Zowat iedereen begrijpt haar verontwaardiging maar al te goed. «Dit is zo herkenbaar», «En dat is de reden waarom ik altijd een beha draag. Ik kan al dat gestaar gewoonweg niet aan», «Niemand moet naar jou staren», «Ik wou dat ik dit ook kon», «Het is niet omdat je een strakke T-shirt draagt zonder beha eronder dat mensen plots naar je mogen staren», en «Je bent geen object om te bewonderen. Je bent een mens», lezen we onder meer in de reacties.