Vrouw in fitness aangesproken op haar ‘ongepaste’ outfit: «Dat is belachelijk!»

Een Amerikaanse vrouw werd in de fitness gevraagd haar outfit aan te passen omdat die volgens het personeel ongepast was. Een woordvoerder van de fitness liet achteraf weten dat er niets mis was met de outfit en excuseerde zich bij de vrouw.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

TikTokster Alana deed onlangs zoals gewoonlijk haar ding in Planet Fitness in Fairfield, een plaats in de Amerikaanse staat New Jersey. Plots werd ze door iemand van het personeel aangesproken op haar outfit. Die was volgens hen ongepast, ook al droeg de vrouw gewoon een T-shirt en leggings. «Ze zeiden dat mijn T-shirt te kort was en dat ik het omlaag moest trekken en mijn leggings omhoog moest doen», vertelt ze.

Verontwaardiging

Ze deelde een foto van de outfit op TikTok. «Tijd om een nieuwe fitness te zoeken», schreef ze erbij. De video werd inmiddels al meer dan honderdduizend keer bekeken. Zowat iedereen reageert verontwaardigd. «Dat is belachelijk. Ik draag een sportbeha en een short in de fitness. Logisch, want je moet erin trainen», «Wat je draagt zou van geen belang mogen zijn», en «Er is absoluut niets mis met deze outfit», klinkt het onder meer in de reacties.

Excuses

Een woordvoerder van Planet Fitness excuseerde zich achteraf voor het incident. «Onze oprechte excuses voor het ongemak. Een medewerker heeft de situatie niet goed ingeschat. We doen er alles aan om ons personeel op de hoogte te brengen van ons beleid. We hebben de vrouw in kwestie persoonlijk gecontacteerd en onze excuses aangeboden. We verwelkomen haar graag terug in onze fitness», lezen we in Daily Mirror.