Vrouw in fitness weet aanrander van zich af te schudden: «Ik wist dat ik sterker was dan hem» (video)

Op bloedstollende beelden is te zien hoe een Amerikaanse vrouw een aanrander overmeestert en vervolgens weet te ontsnappen. «Als je terugvecht en hem laat zien dat je sterk bent en niet opgeeft, geloof ik dat het mogelijk is om te ontsnappen», wil ze andere vrouwen inspireren.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Nashali Alma was enkele weken geleden aan het trainen in de fitness van haar appartement in Tampa, een stad in het zuiden van Florida. Op een bepaald moment klopt er een man aan. Ze laat hem binnen en ze gaat verder met haar training. Enkele minuten later wandelt de man op haar af en probeert hij haar te betasten. De 24-jarige vrouw, die heel wat ervaring heeft met bodybuilding, gaat meteen in het verweer. «Van zodra hij mij benaderde, duwde ik hem weg. Ik zei: ‘Gast, wat doe je in godsnaam? Ga weg! Stop met me te proberen aan te raken’. Hij liep me achterna tot aan de andere kant van de fitness», herbeleeft ze het incident.

Opgepakt door politie

De man geeft niet op en het komt tot een vechtpartij waarbij hij Nashali tegen de grond gooit, maar de vrouw hem in een soort houdgreep neemt. «Ik was eigenlijk niet bang. Ik ben een bodybuilder en ik ben behoorlijk sterk. In mijn hoofd wist ik dat ik sterker was dan hem. Ik wist dat ik kon terugvechten», vertelt ze. Vervolgens lijkt de man stilaan uitgeput, zet Nashali het op een lopen en belt ze de politie. Die kan de man, Xavier Thomas-Jones (25), even later inrekenen. Hij wordt beschuldigd van aanranding, vrijheidsberoving, inbraak en ontvoering.

Inspiratie

Nashali hoopt dat de beelden ter inspiratie kunnen dienen voor andere vrouwen die zoiets ooit zouden meemaken. «Als je terugvecht en hem laat zien dat je sterk bent en niet opgeeft, geloof ik dat het mogelijk is om te ontsnappen», klinkt het.