Vrouw krijgt gênante suggestie voor ‘perfecte match’ op datingapp: «Al veel dingen gemeen»

Het algoritme van datingapps doet z’n best om je te matchen met de best mogelijke partner, maar soms gaat het nog steeds de mist in. De Britse Rosie Holt mocht dat aan den lijve ondervinden toen de app Hinge haar een ongepaste suggestie deed als haar perfecte liefdesmatch.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Datingapps slagen er steeds beter in om je te koppelen aan de meest perfecte partner die het platform gebruikt. Zo heeft app Hinge een functie die je dagelijks je ‘meest compatibele’ match suggereert, want door de bomen zie je soms het bos niet meer. Maar wanneer het algoritme zich baseert op gemeenschappelijkheden, maakt het soms fouten. De Britse actrice en comedienne Rosie Holt keek zo eens vreemd op toen ze zag wie haar perfecte match van de dag was.

Het gezicht op haar scherm kwam haar immers wel heel bekend voor: het was haar bloedeigen broer, Charlie. Rosie en Charlie wonen beiden in Londen en hebben ook veel gemeenschappelijke interesses, wat de match door het algoritme waarschijnlijk verklaart. Maar wat het verhaal nog gênanter maakt, is dat broerlief Charlie even later ook dezelfde ‘perfecte match’ op z’n scherm te zien kreeg - desondanks het feit dat Rosie de suggestie al had weggeveegd. «Hinge wil dit echt doorduwen», stuurden ze in een bericht naar elkaar, zo deelde Rosie op Twitter.

Game of Thrones

De druk bekeken Twitter-post van Rosie geeft aanleiding tot heel wat grapjes. «Jullie houden tenminste al van elkaars schoonouders», «Hinge heeft naar Game of Thrones gekeken» of «Een voordeel is dat jullie elkaar al onvoorwaardelijk graag zien» klinkt het spottend. Iemand anders bekritiseert de datingapp, en vindt dat Hinge beter zou filteren op basis van achternaam. Maar uiteindelijk wilde Rosie zelf zich nog excuseren dat ze Hinge de schuld had gegeven. «Ik houd hen niet persoonlijk verantwoordelijk», klinkt het op Twitter.