Vrouw mag opvallende outfit niet dragen op huwelijk: «Je vriend heeft daar toch niets over te zeggen?!» (foto)

Een Amerikaanse vrouw is binnenkort te gast op het huwelijk van de beste kameraad van haar vriend. Ze moet echter op zoek naar een andere jurk, want degene die ze wilde dragen, mag ze van hem niet aandoen. Haar volgers reageren verdeeld.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Catherine Lockhart had de perfecte outfit voor een huwelijk in januari gevonden: een roze jurk van het Britse modemerk SOLACE London, te koop voor 605 euro bij REVOLVE. Toen ze hem aan haar vriend toonde, schudde die afkeurend nee. Ze verduidelijkt dat haar vriend vindt dat de roze kleur niet past bij een huwelijk in de winter. Het zou te hard contrasteren met de neutrale kleuren van de bruid en de bruidegom.

Groen of blauw

Toch vindt ze het zonde, want «ik denk dat ik er nog nooit zo mooi uitzag als in deze jurk», legt ze uit in een TikTok-video waarin ze het bewuste kleedje draagt. «Vinden jullie dat mijn vriend gelijk heeft?», vraagt ze aan haar volgers. Die reageren verdeeld. «Heel mooi, maar ik ben het eens met je vriend. Misschien beter in het groen of het blauw?», «Deze jurk zou ik niet dragen op een winterhuwelijk. Hou hem voor een zomerhuwelijk, want hij is onvoorstelbaar mooi», en «Niet ideaal voor een trouw door de felle kleur. Maar je staat er heel goed mee!», klinkt het bij de tegenstanders.

Klassevol

Er zijn echter heel wat volgers die een andere mening toegedaan zijn. «Waarom bepaalt je vriend wat je wel of niet mag dragen?», «Deze jurk is absoluut niet overdreven voor een huwelijk. Hij is eenvoudig en elegant. Perfect voor een trouw dus!», en «De kleur is perfect! Draag de jurk gewoon. Je vriend heeft daar toch niets over te zeggen?!», lezen we ook.