Vrouw met maatje meer durfde deze outfit jaar lang niet dragen na kritiek: «Hoezo is dit ongepast?» (video)

Een Britse TikTokster heeft een video gedeeld waarin ze een outfit draagt die ze een jaar lang niet durfde te dragen nadat enkele mannen er commentaar op hadden. De video lokte heel wat reacties uit.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Ella Donnelly werd vorig jaar op straat aangesproken door enkele mannen die zeiden dat haar outfit - een zwarte legging en een groen topje - «niet gepast was om mee door de stad te lopen». Die opmerking raakte haar zo hard dat ze de outfit een jaar lang niet meer durfde aan te doen. Onlangs deed de 22-jarige vrouw uit de Engelse stad Lancaster het dan toch en deelde ze een video ervan op TikTok. «Hoezo is deze outfit ongepast? Het verbaast me echt. Alles is netjes bedekt», zegt ze erbij.

Relativeren

Haar volgers begrijpen haar en proberen haar gerust te stellen. «Wat maakt het uit? Zolang je je er gelukkig en gemakkelijk in voelt. Ik zou het zelf niet dragen, maar jij doet wat je wil», «Het is geschikt voor een nachtje uit, maar niet om in te gaan solliciteren bijvoorbeeld», en «Er is niets mis mee en het staat je onvoorstelbaar goed!», klinkt het onder meer in de reacties.

Grootste maat

Nog iemand merkte op dat het een heel andere situatie zou zijn als Ella slanker was. «Mocht de outfit gedragen worden door een slanke vrouw, dan zou niemand er iets op zeggen», aldus de volger. «Inderdaad. Het is ongepast tot je de grootste maat draagt», antwoordt ze.