Werkneemster naar huis gestuurd wegens outfit: «Niemand wil dit zien in een professionele omgeving!» (foto)

Een Amerikaanse vrouw werd onlangs op haar werk aangesproken op haar outfit, die volgens haar baas ongepast was voor op de werkvloer. Zelf begrijpt ze niets van die beslissing, al geven haar volgers haar baas gelijk.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

De vrouw, die zich Marie Dee noemt op TikTok, droeg een zwart topje en legging. Haar navel was echter zichtbaar, wat ook haar baas opgevallen was. Die vond dat kennelijk niet oké en tikte haar op de vingers.

Niet akkoord

Ze was het echter niet met haar baas eens, dus deelde ze haar verontwaardiging met haar TikTok-volgers. «Wanneer ik van het werk naar huis gestuurd word omdat mijn outfit ‘te weinig verhullend’ is. Dit is gewoon een navel», schrijft ze erbij. «Mag ik nog leven?», voegt ze er nog aan toe.

Schending van kledingvoorschriften

De video werd al meer dan 30.000 keer bekeken. De meerderheid van haar volgers is het eens met haar baas. «Er bestaat zoiets als werkkleding en uitgaanskledij. Deze outfit hoort niet echt op de werkplek», «Je navel tonen is niet professioneel», en «Dit is duidelijk een schending van de kledingvoorschriften. Niemand wil dit zien in een professionele omgeving, wat de reden daarvoor ook is», wordt er gereageerd.