WOW. Auto’s botsen op kruispunt, overstekende fietser mag engelbewaarder danken (video)

Een fietser in het Amerikaanse San Jose is vorige week door het oog van de naald gekropen. Op beveilingscamera’s van een bewoner is te zien hoe een Porsche met hoge snelheid het rode licht negeert op een kruispunt, waarna die in zijn flank aangereden wordt door een andere auto. Een overstekende fietser, die eveneens het rode licht genegeerd had, ontsnapte op een haar na aan de crash.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

De Californische grootstad San Jose heeft te kampen met een groeiend aantal verkeersdoden. Vorige week was er weer een verkeersongeluk in de stad. Een Porsche negeerde het rode licht op een kruispunt, waarna een andere wagen, die groen licht had, zich in zijn flank boorde. Een overstekende fietser, die ook het rode licht negeerde, ontsnapte op een haar na aan de crash. Wonder boven wonder raakte niemand ernstig gewond.

Gestolen wagen

De bestuurder van de Porsche, een 53-jarige man, was even daarvoor ontsnapt aan een snelheidsboete. Een agent probeerde hem nog aan de kant van de baan te zetten om hem te bekeuren, maar de man weigerde. Even later gebeurde de crash. De Porsche stond ook in de gegevensbank van de politie opgegeven als gestolen door twee verdachten van carjacking in 2020. De bestuurder werd gearresteerd voor bezit van een gestolen voertuig, roekeloos rijgedrag en andere aanklachten.

Vorige dinsdag stierven nog twee mensen bij een verkeersongeluk in San Jose.