WOW. Man stapt uit geparkeerde auto om te bellen en ontsnapt aan vallend rotsblok (video)

Mauricio Henao mag zijn engelbewaarder op zijn blote knieën danken. De geluksvogel uit Zuid-Californië ontving onlangs een oproep van zijn vriendin toen hij achter het stuur van zijn geparkeerde auto zat langs een heuvel. Hij stapte uit om te bellen. Seconden later verpletterde een vallend rotsblok zijn wagen.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Gered door (een telefoontje van) zijn vriendin: zo kan je de ontsnapping van Mauricio Henao aan ‘de man met de zeis’ omschrijven. Afgelopen dinsdag stond Henao geparkeerd aan zijn woning in Malibu toen hij een telefoontje van zijn vriendin kreeg, die hem vroeg om iets uit het huis te halen. En dus stapte Henao nietsvermoedend uit de wagen en ging z’n woonst binnen.

Rots zo groot als motorkap

«Toen hoorde ik plots luide knallen», getuigde Henao aan KTLA-TV, een nieuwsmedium uit Los Angeles. «Ik rende naar buiten en zag mijn auto verpletterd worden.» Het rotsblok van ruim een meter groot landde op het dak van zijn auto. «De rots is zo groot als de hele motorkap», aldus Henao, die aangaf ‘licht getraumatiseerd’ te zijn door het voorval. «De voorruit ligt aan gruzelementen en de carrosserie van mijn auto is helemaal verwrongen. Maar ik kan het gelukkig navertellen.»

De brokstukken spatten uiteen over vier rijstroken en beschadigden minstens één andere geparkeerde auto. Er werden geen gewonden gemeld.