WOW. Sherpa beklimt 26 keer Mount Everest en breekt zo eigen wereldrecord

Een Nepalese sherpa heeft afgelopen weekend voor de 26ste keer de Mount Everest beklommen. Daarmee breekt hij zijn eigen record van vorig jaar. Dat meldt een lid van de regering. De 52-jarige man beklom de berg van 8.848,86 meter langs de traditionele zuidoostelijke route samen met tien andere sherpa’s.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

«Kami Rita heeft zijn eigen record gebroken en heeft een nieuw klimrecord gezet», zei Taranath Adhikari, directeur-generaal van het Departement van Toerisme in Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Zijn vrouw Jangmu liet weten dat ze erg trots is op de verwezenlijking van haar echtgenoot.

Doden

Sinds 1953 is de Mount Everest al 10.657 keer beklommen, zowel vanuit de Nepalese als de Tibetaanse kant. Dit jaar kregen 316 klimmers de toestemming om de hoogste berg ter wereld te beklimmen in het piekseizoen, vanaf mei. Vorig jaar waren het nog 408 klimmers, een absoluut record, maar dat aantal kwam onder vuur te liggen. Verschillende klimmers klaagden over de overbevolking op de berg en zien een link met de verschillende doden in 2019. Over de afgelopen 70 jaar zijn 311 mensen gestorven tijdens de beklimming van de Everest.

WTF

meer WTF