WTF. Alligator in Florida doodt 85-jarige vrouw die haar hond uitliet

Een 85-jarige vrouw die haar hond aan het uitlaten was bij een vijver nabij haar huis in Fort Pierce, in de Amerikaanse staat Florida, is maandag om het leven gekomen toen een alligator haar het water in sleepte. Dat melden lokale autoriteiten, waaronder de Florida Fish and Wildlife Conservation Commission.

door
Belga
Leestijd 1 min.

Getuigen belden alarmnummer 911 toen ze zagen dat de drie meter lange alligator de vrouw vastgreep nadat hij achter haar hondje was aangegaan, verklaarde de commissie. De hond bleef ongedeerd. De alligator is inmiddels gevangen en gedood, aldus de commissie.

Derde op een jaar

Het incident in Fort Pierce was de derde dodelijke alligatoraanval in Florida in de afgelopen twaalf maanden. In juli 2022 werd een 80-jarige vrouw gedood door twee alligators toen ze in een vijver viel. En in mei 2022 vonden de autoriteiten het levenloze lichaam van een 47-jarige man die ondanks waarschuwingen frisbees was gaan vissen uit een meer waarvan bekend is dat het veel alligators herbergt.

Florida is de thuisbasis van naar schatting 1,3 miljoen alligators van alle soorten en maten. De dieren staan bekend als «opportunistische eters», die bij voorkeur makkelijke prooien aanvallen. Volgens de commissie is de kans dat een inwoner van Florida ernstig gewond raakt door een alligator ongeveer 1 op 3,1 miljoen.