WTF. Amerikaanse politie valt binnen bij terminale patiënt op zoek naar cannabis

De politie van Kansas is de ziekenhuiskamer van een terminaal zieke patiënt binnengevallen na een tip over diens marihuanagebruik, zo berichten Amerikaanse media.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Een terminaal zieke patiënt in Hays, Kansas, werd onlangs opgeschrikt door een inval van de politie in zijn ziekenhuiskamer. De patiënt gebruikte naar verluidt een wietvape en THC-pasta om de symptomen van zijn kanker te verlichten.

De 69-jarige Greg Bretz zit in het laatste stadium van terminale kanker. Hij werd begin december opgenomen in het ziekenhuis. Aan lokale media verklaarde hij dat hij vaak op zijn rug moet liggen in zijn ziekenhuisbed en niet kan opstaan zonder hulp. Zijn dokter moedigt hem naar eigen zeggen aan alles te gebruiken wat hij nodig heeft om zijn pijn te verlichten, inclusief cannabisproducten.

Aangeklaagd

Blijkbaar had het ziekenhuispersoneel het zo niet begrepen, want toen een ziekenhuismedewerker Bretz ‘betrapte’ op vaping, lichtte hij de politie in. Agenten vertelden Bretz dat vaping brandgevaar vormt door de aanwezigheid van zuurstof in de kamer.

Bretz werd aangeklaagd voor drugsbezit en zal op 2 januari 2023 voor de rechter moeten verschijnen. Medische cannabis is illegaal in Kansas, hoewel de National Organization For The Reform Of Marijuana Laws meldt dat 68% van de inwoners van Kansas voorstander is van door de staat goedgekeurde medische marihuanamiddelen.

Het Huis van Afgevaardigden van Kansas keurde een wetsvoorstel goed om medische marihuana te legaliseren, maar het wetsvoorstel sneuvelde in de Senaat. Wetgevers zijn van plan in de nabije toekomst een nieuwe poging te wagen.