WTF. Bijzondere badgast zorgt ervoor dat Brits stadje vuurwerk afgelast

Afgelopen weekend mochten we het nieuwe jaar inluiden en dat gebeurde op veel plekken met het nodige vuurwerk. Hoewel die festiviteiten niet altijd even vlot verlopen, is een kleurrijk lichtspektakel voor velen nu eenmaal onontbeerlijk om het jaar goed in te zetten. In het Britse stadje Scarborough bleven de inwoners dit jaar echter op hun honger zitten en dat omwille van een wel heel bijzondere gast.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Op 30 december mocht de havenstad namelijk niemand minder dan Thor de walrus verwelkomen. Een bijzonder zicht en een bezoek dat met de nodige tact moest worden aangepakt, aldus het British Divers Marine Life Rescue.

Het gemeentebestuur van Scarborough besloot daarop prompt om het geplande vuurwerk voor Oudejaar af te zeggen om het dier te beschermen. Door de felle lichtflitsen en luide knallen zou het dier namelijk bang kunnen worden, met alle gevolgen van dien. De lokale bewoners konden zich dit jaar dus niet vergapen aan het vuurwerk, maar kregen in plaats daarvan een heel ander spektakel te zien.