WTF. Canadese gevangenis ontdekt duif in tuin met rugzakje vol crytsal meth

Canada heeft een opvallende crimineel gevat die drugs de gevangenis in smokkelde: een grijze duif, met een rugzakje vol methamfetamine. Dat meldt de openbare omroep van Canada CBC.

door
Redactie online
Leestijd 1 min.

Eind december werd de duif gespot in het Pacific Institution, een lokale gevangenis in Abbotsford in British Columbia. Volgens John Randle, de manager van de gevangenis, hadden ze de duif gevonden in een tuintje van een gevangene.

Moeilijke vangst

Toen ze het kleine rugzakje zagen, schoten de bewakingsagenten in actie: «Ze moesten de vogel corneren», aldus Randle. «Je kan je al voorstellen hoe het gaat om zo’n duif te vangen». Na «een lange periode» vatten ze de duif, namen ze de drugs in beslag, en lieten ze de vogel weer los.

Het incident wordt nu onderzocht.

Notoire drugscriminelen

Duiven hebben een lange traditie van drugsdealen, ook met kleine rugzakjes. In 2017 werd een duif nog ingezet om 178 pillen te smokkelen over de grens van Irak naar Koeweit. Ook de duif ‘Narco Paloma’ werd wereldberoemd toen die in 2015 betrapt werd op het smokkelen van cocaïne en cannabis naar ‘La Reforma’, een zwaarbewaakte gevangenis in Costa Rica.