WTF. Dieven stelen hond terwijl baasje medische hulp krijgt op straat

De Britse Joel Banks zat in zak en as. Twee mannen namen zijn hond mee toen hij op straat in elkaar zakte en geholpen werd door ambulanciers. Maar één telefoontje veranderde alles.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

De 33-jarige Joel liet zijn hond uit in Lewisham, in het zuiden van Londen, toen hij plots in elkaar zakte en flauwviel. Een voorbijganger belde de hulpdiensten en niet veel later arriveerden de ziekenwagen. Wat Joel niet wist, is dat er ook twee mannen passeerden die claimden dat ze goede vrienden waren van Joel en dat ze op zijn hond Ghost, een staffordshire bull terrier, zouden letten. De hond is 5.000 pond waard (omgerekend meer dan 5.700 euro).

Nadat Joel ontslagen werd uit het ziekenhuis, ging hij op zoek naar zijn hond. Maar niemand kon hem vertellen waar Ghost was. Joel trok naar de politie en er werd onmiddellijk een onderzoek op poten gezet.

Agressief

«Ghost is mijn beste vriend. Ik ben er helemaal kapot van», zei Joel. «Ik heb hem al sinds hij een paar weken oud was en hij gaat overal mee naartoe met mij. Ghost is zo’n lief beest, maar ik ben bang dat hij, nu hij in de verkeerde handen is gevallen, agressief zal worden gemaakt.»

Belangrijk telefoontje

Het zag er niet goed uit, tot Joel zondagavond plots telefoon kreeg. De man aan de andere kant van de lijn vertelde dat hij een hond voor 120 pond had gekocht in een pub, maar dat hij er een vreemd gevoel bij had. De man deed wat research op Facebook en kwam zo het opsporingsbericht van Ghost tegen. Meteen daarna had hij Joel gebeld. Eind goed, al goed!