WTF. Man schiet buur dood na ruzie over kat

Een man uit Marion County, in de Amerikaanse staat Florida, is gearresteerd voor het doodschieten van zijn buurman. De twee hadden even daarvoor een aanvaring gehad over een kat, zo berichten lokale media.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

De autoriteiten melden dat de verdachte schutter vastgehouden wordt zonder borg. De 58-jarige Clifton Anthony Bliss Jr. werd op woensdag 20 oktober gearresteerd. Toen de kat van de buren zijn eigendom opliep, sloegen zijn stoppen door. Hij greep naar zijn vuurwapen en dreigde bij zijn buur James Arland Taylor Jr. om het dier neer te schieten.

«Ik ben aan het sterven»

Volgens een getuige ging de 41-jarige Taylor vervolgens op zoek naar zijn kat, met Bliss in zijn zog. Taylor vroeg Bliss waarom hij zijn kat zou neerschieten, en verzocht hem om zijn eigendom te verlaten. Dat was kennelijk de druppel voor laatstgenoemde: hij loste een schot en trof Taylor in de borst, aldus de getuige. De buurman vroeg nog om hulp, maar de schutter liet hem voor dood achter.

Een andere buur zag de neergeschoten Taylor in zijn voortuin op de grond liggen. Een vrouw probeerde hem nog te reanimeren, terwijl ze met de hulpdiensten aan het bellen was. Volgens de politie vroegen twee passanten in een auto nog aan Taylor, die bloedend op de grond lag, of hij oké was. «Nee, ik ben aan het sterven», antwoordde die. Volgens een buurtbewoner kibbelde de opvliegende Bliss regelmatig met zijn buren en droeg hij altijd een vuurwapen.