WTF. Moeder klaagt school aan omdat zoontje moest deelnemen aan LGBT-parade: «Dit is indoctrinatie»

Een vrome christelijke moeder wist niet wat ze hoorde toen ze te weten kwam dat haar zoontje van zijn school moest deelnemen aan een LGBTQIA-parade. De school wou graag dat alle leerlingen zouden meelopen om diversiteit te vieren. «Dit is indoctrinatie.» De vrouw heeft een klacht ingediend.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Op 19 juni 2018 verstuurde de Heavers Farm Primary School in Londen een brief naar ouders met de vraag of hun kinderen wilden deelnemen aan een Pride parade. «Laten we de verschillen vieren die onze families speciaal maken», klonk het uitnodigend in de brief.

Dodelijke zonde

Maar de 28-jarige Izzy Montagu zag dat toch anders. Haar vierjarig zoontje zou niet deelnemen. Ze nam contact op met de school en legde uit dat de opvattingen van de school niet stroken met haar eigen opvattingen. Montagu is ‘a born again christsian’ (‘een wedergeboren christen’, nvdr) en ze gelooft dat een huwelijk alleen maar tussen een man en vrouw kan plaatsvinden. Seksuele betrekkingen kunnen ook alleen maar tussen man en vrouw plaatsvinden. «Trots (pride, nvdr) is bovendien een van de dodelijkste zonden», aldus de moeder. «Dis is pure indoctrinatie.» De vrouw heeft de school aangeklaagd voor discriminatie.

Het is de eerste keer dat een school in Groot-Brittannië aangeklaagd wordt omdat er in de klas aandacht wordt besteed aan LGBTQIA-kwesties.