WTF. Oegandese vader van 102 kinderen bij 12 vrouwen stopt met gezinsuitbreiding door inflatie

Een Oegandese boer met 102 kinderen en 568 kleinkinderen bij twaalf vrouwen heeft besloten om te stoppen met gezinsuitbreiding. «Mijn inkomen daalt door de stijgende levenskosten, terwijl mijn gezin steeds groter wordt.»

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

De 67-jarige Musa Hasahya heeft de afgelopen decennia niet stil gezeten wat z’n nageslacht betreft. De man heeft aan de lopende band nakomelingen verwekt. Maar voortaan gebruiken de twaalf echtgenotes van Hasahya anticonceptie, waardoor de razendsnelle gezinsuitbreiding van de Hasahya’s (voorlopig) op z’n eind is gekomen.

Naar verluidt woont hij met zijn gezin in de Oegandese regio Butaleja, waar polygamie legaal is. «Ik trouwde met de ene vrouw na de andere. Hoe kan een man tevreden zijn met maar één vrouw?», verklaarde Hasahya aan lokale media. Zijn oudste kind is 21 jaar ouder dan zijn jongste vrouw. «Ik kan mijn kinderen van elkaar onderscheiden, maar ik ken niet al hun namen», bekende hij in een YouTube-reportage van het Afrikaanse medium AfriMaxTV uit 2022. Hij houdt de namen van al zijn kinderen en kleinkinderen wel bij in een notitieboekje.

Samenhokken

«Ik wil geen kinderen meer», aldus zijn jongste vrouw, Zulaika, moeder van 11 van zijn kinderen. «Ik neem de pil door de slechte financiële situatie.» In een gesprek met lokale media zei Musa dat hij samen met al zijn echtgenotes in hetzelfde huis woont, zodat hij ze kan ‘controleren’ en voorkomen dat ze met andere mannen aanpappen.

Op de boerderij van Hasayha woont een derde van zijn kinderen, in leeftijd variërend van 6 tot 51 jaar.

Bekijk hieronder een reportage uit 2022 over het gezin van Musa Hasahya.