WTF. Politie moet zwaan afvoeren: «Niet je alledaagse gevangene» (foto)

De politie van Plymouth, in het zuidwesten van Engeland, heeft een bijzondere ‘crimineel’ gevat: een hagelwitte zwaan. Het dier was in aanraking gekomen met een dronkaard.

door
Redactie online
Leestijd 1 min.

Woensdagavond werd de Britse politie van Plymouth opgeroepen naar de buitenwijk Mutley Plain omstreeks 18u20. Een dronken man had een vogel «verwijderd» van de haven en hem 3,2 kilometer verder gebracht. Later raakte de zwaan op de koop toe «betrokken in een ongeval», schrijft de politie van Plymouth op Twitter.

«Hot Fuzz in real life»

Ondanks het tragische lot van de zwaan, zag de politie er alsnog de humor van in. Ze deelden een foto van de zwaan in een combi onder een roze dekentje. «Niet je alledaagse gevangene!», schreven ze erbij, met de hashtag ‘Hot Fuzz in real life’. Daarbij verwijzen ze naar de komische film ‘Hot Fuzz’ van Edgar Wright uit 2007. In die film wordt een zwaan in de boeien geslagen door wangedrag.

Zover was het deze keer evenwel niet gekomen. De zwaan werd door de politie getransporteerd naar de dierenarts, waar het de nodige zorgen kreeg. De dader kon evenwel niet gevat worden en had de scène al verlaten voor de politie ter plekke kwam.