WTF. Reiziger neemt gigantische Boa Constrictor mee in handbagage

Vloeistoffen, scherpe voorwerpen, gasvuurtjes: het zijn dé voorwerpen die de security steevast uit handbagages verwijdert. Maar een Boa Constrictor van 120 centimeter lang? Dat had de Transportation Security Administration (TSA) van Florida nog niet vaak ontdekt in een valies.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

De TSA van de Tampa International Airport in Florida deed op 15 december een wel erg bizarre ontdekking tijdens de bagagescan: in een valies van een vrouw bleek een reusachtige Boa Constrictor te zitten, een wurgslang die tot drie meter lang kan worden. Giftig is het reptiel niet, maar een gezellige reisgenoot zouden we hem ook niet noemen.

Snake on a plane

De TSA deelde via Instagram de beelden waarop de slang via een röntgenscanner gespot werd, samen met enkele opvallende slanggerelateerde woordgrappen: «Onze agenten begonnen niet hyssssssssssssterisch te lachen toen ze dit ontdekten! In de handbagage van een reiziger zat een Boa Constrictor van 120 centimeter opgerold! We voelen geen adder-atie voor het ontdekken van een dier dat door een röntgenscanner gehaald wordt.»

Naast de ontelbare – en niet altijd even geslaagde – woordspelingen, maakte de TSA ook van de gelegenheid gebruik om reizigers op de hoogte te stellen van de bagageregels: «Van plan om te vliegen met een slang? Raak niet upsetti spaghetti omdat je de regels van de luchthaven niet begrijpt. Luchtvaartmaatschappijen laten bijvoorbeeld geen slangen toe in de handbagage, en slechts enkelen laten slangen toe in de ruimbagage», merkt TSA op.

De Boa Constrictor werd naar huis gestuurd, en een re-enactment van ‘Snakes on a Plane’ vermeden.