WTF. Slangen kunnen van daken af springen (video)

TikTok-gebruikers hebben een nieuwe angst ontwikkeld nu ze ontdekt hebben dat slangen ook kunnen springen. Een video van een boomslang die van een dak van zes meter hoog springt is daarvoor verantwoordelijk.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

TikTokkers, een vooral de Australiërs onder hen, hebben gezworen nooit nog het huis te verlaten. Dat deden ze nadat een video van amper 5 seconden viraal ging van een slang die van een dak springt en met een knal op de grond smakt. Vervolgens gaat de slang weer verder op pad. Vele TikTokkers reageren gechoqueerd op de video. Zij waren niet op de hoogte dat een slang naast sluipen, ook kan klimmen én springen.

Ontzette reacties

De video werd gedeeld door het TikTok-account ilikeit.idontlikeit3 en werd al 11 miljoen keer bekeken. «Kunnen die nu ook al springen?» valt er te lezen in de reacties. «Nu begrijp ik waarom mijn vader bang is van slangen», reageert iemand anders.

De beelden zijn afkomstig uit Thailand, maar ook bij Australiërs kwam het nieuws hard binnen. Volksvertegenwoordiger van het Australisch bestuursgebied Moreton Bay schreef op Facebook: «Wel, ik had gerust kunnen verder gaan met mijn leven zonder te weten dat ze dat konden doen...»

«Ook giftige slangen klimmen»

Eens de eerste schrik gepasseerd is, merken ook veel mensen op dat dit vast niet de eerste keer is dat die slang zich aan zo’n sprong waagt. En dat blijkt nu te kloppen. Slangen durven weleens van een redelijke hoogte te springen, bevestigt ook slangenvanger Liza Van Gelder in Daily Mail Australia. Volgens haar zou de slang op zoek geweest zijn naar schaduw of beschutting. «Ze worden niet graag gezien», reageert ze in Daily Mail Australia. «Soms vallen vogels hen aan, dus misschien was de slang aan het ontsnappen van een vogel.»

De slang zou het dak bereikt hebben door te klimmen: «Ook erg giftige slangen klimmen», waarschuwt Van Gelder. De slang in de video is evenwel een niet-giftige boomslang.

Van Gelder maakt van de video gebruik om Australische bewoners te waarschuwen voor het slangenseizoen, aangezien het daar zomer is: «Ze komen uit hun eitjes op dit moment. Wees alsjeblieft voorzichtig.»