WTF. Vader Club Q shooter is opgelucht dat zoon «niet gay is» (video)

De vader van de Club Q shooter heeft in een interview met CBS 8 gezegd dat hij opgelucht is dat zijn zoon geen homoseksueel is. Anderson Lee Aldrich schoot op 19 november vijf mensen dood in een LGBTQIA+-club in Colorado. 18 anderen raakten gewond.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Het zijn zeer opmerkelijke beelden. De interviewer vraagt aan Aaron Brink – een voormalige pornoster – hoe hij denkt over wat zijn zoon gedaan heeft. Zijn bizarre antwoord luidt als volgt: «Ze begonnen me te vertellen over het incident, over een schietpartij met meerdere personen. En dan kwam ik erachter dat het om een gay bar gaat. Ik zei: ‘God, is hij homo?’ Ik werd bang, shit, is hij homo? En hij is geen homo, dus ik zei, oeffffffff.»

Maar daar blijft zijn statement niet bij. «Weet je, ik ben een mormoon, ik ben een conservatieve republikein en mormonen doen niet mee aan dat gay gedoe, we doen er niet aan mee. Er zijn geen homo’s in de mormoonse kerk. We doen niet mee aan dat gay gedoe.»

In een ander clipje is te horen hoe hij geweld aanmoedigt: «Ik prees [mijn zoon] voor gewelddadig gedrag van jongs af aan. Ik zei hem dat het werkte. Dat je onmiddellijk resultaat ziet.»

De mormoonse kerk liet aan de pers weten dat de man lid is van de kerk, maar dat hij al een tijdje niet meer naar kerkdiensten is gekomen.