WTF. Vrouw vergiftigde lookalike met cheesecake om haar identiteit te stelen

Een vrouw die haar lookalike vergiftigde met cheesecake werd veroordeeld voor poging tot moord. Ze wou de identiteit van haar dubbelganger stelen. Dat meldt Melinda Katz, district attorney van Queens, in een persbericht.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

De 47-jarige Viktoria Nasyrova uit New York City werd woensdag veroordeeld door een jury voor de poging tot moord van de 35-jarige Olga Tsvyk met een giftige cheesecake. Gezien beide vrouwen op elkaar lijken, met hun donker haar en gelijkaardige huidstint, hoopte Nasyrova de identiteit te kunnen stelen van Tsvyk.

Gratis taart

De feiten dateren van 28 augustus 2016. Nasyrova bracht die dag een bezoek aan het huis van Tsvyk in Forest Hills, een buurt in Queens. Ze had een cheesecake meegebracht voor haar lookalike. Die at op haar beurt de taart op en verloor vrijwel meteen bewustzijn. Een vriend die haar in comateuze toestand aantrof in bed bracht Tsvyk naar het ziekenhuis.

Pas wanneer Tsvyk thuiskwam, ging de bal aan het rollen. Ze merkte plots op dat haar paspoort en werkvergunningskaart verdwenen waren, evenals andere waardevolle goederen.

Toen de cheesecake aan een analyse onderworpen werd, bleek dat er fenazepam in de taart verwerkt zat, een erg krachtig verdovingsmiddel. Kort daarna werd Nasyrova gearresteerd.

Niet eerste vergiftiging

«De jury doorzag het bedrog en de plannen van de beklaagde», zei Katz. «Ze vermengde een stuk cheesecake met een dodelijke drug zodat ze het meest waardevolle bezit, haar identiteit, van haar nietsvermoedende slachtoffer kon stelen. Gelukkig overleefde haar slachtoffer en leidde het gif naar de dader.»

Nasyrova riskeert 25 jaar cel voor poging tot moord, geweldpleging en onwettelijke gevangenneming. Ze krijgt haar vonnis op 21 maart. Volgens CBS News werd Nasyrova ook al in 2014 beschuldigd van het drogeren van Alla Alekseenko, die overleed aan de gevolgen van de drug.