WTF. Vrouw vindt gedumpte kat in dichtgeritste zak: «Zonder haar zou hij gestorven zijn»

Een barmhartige Samaritaan heeft in Engeland een kat uit een penibele situatie kunnen redden. Het arme beestje zat vast in een dichtgeritste zak. Het staat buiten kijf dat de kat gedumpt werd door zijn baasje. «Zonder haar zou hij gestorven zijn.»

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Op 26 januari liet een vrouw haar hond uit in het Dane Park Nature Reserve in het Britse East Yorkshire. Plots hoorde ze gemiauw uit het struikgewas komen dat door merg en been ging. De vrouw ging op onderzoek en trof een dichtgeritste zak aan waarin ‘iets’ bewoog. Tot haar grote verbazing trof ze een grijs-wit gekleurde poes aan. Het dier was doodsbang. De kat had verwoede pogingen ondernomen om uit de tas te ontsnappen.

Gouden mandje

De vrouw twijfelde geen seconde: ze pakte de zak mee naar haar wagen en reed onmiddellijk door naar een opvangcentrum. «Dougie was enorm gestresseerd en bang, maar hij boekt vooruitgang», zegt een woordvoerder van het opvangcentrum. «We zijn ervan overtuigd dat hij binnenkort weer zijn gouden mandje vindt.»

Financiële problemen

«We vermoeden dat baasjes hun dieren vandaag de dag dumpen vanwege de stijgende kosten van ons levensonderhoud», gaat de woordvoerder verder. «Er zijn steeds meer dieren in nood. Baasjes hebben gewoon geen geld meer om voor ze te zorgen. We vermoeden dat Dougie hetzelfde is overkomen. Mensen vergeten vaak dat huisdieren ook geld kosten. Doe daarom eerst grondig onderzoek vooraleer je beslist een dier in huis te halen», klinkt het kordaat. «En wanneer je huisdieren hebt, maar ook kampt met financiële problemen, zoek dan hulp. Dump je dieren vooral niet.»