WTF. Vrouw vindt zwerm krioelende insecten op haar broccoli: «Vanaf nu was ik altijd mijn groenten»

Een vrouw op TikTok heeft ons weer de broodnodige reminder gegeven dat het wassen van je groenten noodzakelijk is. In een walgelijke video toont ze een zwerm insecten die haar kersverse broccoli tot hun thuis gemaakt heeft.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Na een lange dag werken of studeren, is koken soms het laatste waar je zin in hebt. Eten moet helaas elke dag, dus houden we onze recepten het liefst van al snel en gemakkelijk. Maar zoals onze grootmoeders ons leerden, is haast en spoed zelden goed. Sla dus niet zomaar de eerste stap van het koken over: je groenten wassen. Heb je wat extra motivatie nodig? Check dan zeker de TikTok-video van @tovanordquist.

Zij deelde op de videoapp haar walging toen ze ontdekte dat haar groene broccoli vol insecten zat. Hoe die insecten daar terechtkwamen is niet duidelijk, maar het lijkt erop dat de kleine beestjes het wel goed konden vinden in de verpakking van de broccoli.

Nooit meer broccoli

De video werd al maar liefst 34,5 miljoen (!) keer bekeken. «Oei, broccoli is plots toch niet meer zo vegan», reageert iemand op de video. Andere veel voorkomende reacties zijn: «Ik eet nooit meer broccoli», «Ik heb een nieuwe fobie ontwikkeld» en «vanaf nu was ik altijd mijn groenten.»

Andere TikTok-gebruikers delen dan weer zinvolle tips: zo zou het helpen om je groenten meteen na het thuiskomen van de supermarkt te wassen om ervoor te zorgen dat insecten zich niet verder verspreiden op je groentes. Ook helpt het om je groente meteen in de diepvries te steken.

Mocht je alsnog een ontdekking doen zoals die van tovanordquist, kan je de insecten volgens TikTokkers uitroeien door ze te wassen met azijn en – hoe kan het ook anders – baksoda.