Laundry Day zwaait de festivalzomer uit in stijl

Muziekliefhebbers die op gepaste wijze afscheid willen nemen van de festivalzomer moeten dit weekend in Antwerpen zijn. Daar viert het muziekfestival Laundry Day zijn twintigste verjaardag en die belooft behoorlijk spectaculair te worden.
door
Mare
Leestijd 2 min.

De line-up

Wie denkt dat Laundry Day nog steeds het dancefestival van vroeger is, slaat de bal behoorlijk mis. Voor deze jubileumeditie haalt de organisatie alles uit de kast. Er zijn tien podia die worden bevolkt door artiesten van alle slag en stoot. Het aanbod varieert van house en techno over elektro, funk en hardcore tot hiphop en R&B. Naast de traditionele dj's, zijn er dit jaar ook liveoptredens van Belgisch toptalent. Onder meer Bazart, Coely en Tout Va Bien zullen er voor de laatste keer deze zomer het beste van zichzelf geven.

200 zeecontainers

De bezoekers zullen niet alleen muzikaal verwend worden, ook visueel dompelt het festival ze onder in een bijzondere sfeer. Maar liefst 200 omgebouwde zeecontainers zijn er opgesteld in de vorm van een zeester om ervoor te zorgen dat de bezoeker een 360° muziekbeleving ervaart. Elk podium heeft zijn eigen zone, met een centrale plaats voor de live stage.

Wereldrecord

Bij een verjaardag hoort natuurlijk ook een taart. Naar aanleiding van hun twintigjarig bestaan heeft Laundry Day de grootste birthday cake ter wereld gebakken, een record dat sinds woensdag ook in het Guinness Book of World Records genoteerd staat. De verjaardagstaart was maar liefst 17,029 meter lang, 15,019 meter breed en 64,9 centimeter hoog.

Praktisch

Het startschot voor Laundry Day wordt gegeven op zaterdag 2 september vanaf 12 uur aan de Middenvijver op de Linkeroever in Antwerpen. Het terrein is zowel met de wagen als met het openbaar vervoer vlot bereikbaar. Voor een basisticket tel je 49 euro neer, maar je kan ook kiezen voor een kaartje inclusief een aantal consumptiebonnetjes. Die laatste krijg je dan met een kleine korting. Wie met de wagen komt, moet 10 euro rekenen voor de parking.

(mh)

Meer info en tickets op laundryday.be

Festival

meer Festival