Sluit de zomer in stijl af op Laundry Day

Eind augustus nadert met rasse schreden. Dat betekent twee dingen: de zomervakantie zit er bijna op en Laundry Day komt eraan. Het Antwerpse festival is traditiegetrouw de feestelijke afsluiter van de zomer en doet er alles aan om die reputatie hoog te houden. «Met acht podia is ons affiche erg gevarieerd», klinkt het bij mede-organisator Wim Van der Borght.
door
Mare
Leestijd 2 min.

De line-up is naar goede gewoonte een slimme mix van genres, gaande van techno tot hiphop en drum-‘n-bass. Op de affiche prijken ronkende namen van technogoden als Fritz Kalkbrenner, Jeff Mills en Booka Shade naast hiphophelden als Roméo Elvis, Stikstof, Thecolorgrey en Tsar B.

Hoewel het gros van de podia gelinkt zijn aan bekende clubs als Ampère, Versuz en Café d'Anvers, staat er ook eentje onder het bewind van het Nederlandse hiphoplabel Top Notch. Dat is de muzikale thuishaven van onder andere De Jeugd Van Tegenwoordig, Lil' Kleine en Broederliefde. Het is dan ook geen toeval dat zij present tekenen op het festival.

Cirkelopstelling

«Net als vorig jaar werken we nu met een 360° cirkelopstelling. Geluidstechnisch is dat een hoogstandje dat uniek is in de festivalwereld. De containers, die trouwe bezoekers wellicht ook nog zullen herkennen van vorige edities, zijn een verwijzing naar Antwerpen als havenstad», klinkt het. Het festival is immers erg geliefd in eigen stad.

De cirkelopstelling zal dit jaar nog aangevuld worden met een extra podium, de Super 8 Social Club. «Die zone is te vergelijken met een soort grand café in het buitenland. Er is livemuziek van opkomend Belgisch talent zoals Sylvie Kreusch en Claire Laffut», klinkt het.

Hoog en droog

In het dagelijkse leven houdt iedereen best z'n beide voeten op de grond, maar dat geldt niet op Laundry Day. Daar zijn namelijk twee manieren om het festival vanuit de lucht te bekijken. Net zoals vorig jaar is er een view point, maar in het midden van de cirkel ook een speciale attractie die je hoog en droog de lucht in tilt.

Praktisch

Het startschot voor Laundry Day wordt gegeven op zaterdag 1 september vanaf 12 uur aan de Middenvijver op de Linkeroever in Antwerpen. Het terrein is zowel met de wagen als met de fiets of het openbaar vervoer vlot bereikbaar. Voor een basisticket tel je 49 euro neer. Kom je met de fiets, dan krijg je 5 euro. Wie met de wagen komt, moet 10 euro rekenen voor de parking.

Meer info en tickets via laundryday.be.