Marin Solveig: "België is mijn tweede thuis"

Als kind was hij sopraan in een jongenskoor, nu zijn de draaitafels zijn voornaamste instrument. Intussen toert hij al zo'n vijftien jaar de wereld rond, wat hem de bijnaam de housepaus opleverde. We hebben het hier over de Franse dj Martin Solveig, die we vlak voor zijn concert in de Dance Hall backstage wisten te strikken voor een gesprek.
door
Mare
Leestijd 2 min.

Het interview vindt plaats in een kleine, snikhete container waarvan de wanden beplakt zijn met regenboogpapier. Op de grond staan krukjes, eveneens in alle kleuren van de regenboog. Het geeft de kale container een vreemd glamoureuze uitstraling. Met zijn aluminium jasje gaat Martin Solveig moeiteloos op in het decor, iets wat hem zelf duidelijk ook is opgevallen.

Wanneer ik binnenkom is hij druk in de weer met zijn smartphone: hij probeert een filmpje te maken voor op Instagram, al lijkt dat niet onmiddellijk te lukken. Zo'n twee minuten lang gaat hij volledig op in zijn telefoon, maar zodra hij mij in de gaten krijgt is hij één en al hartelijkheid.

De halve finale van het WK

Al snel blijkt dat de Franse dj maar al te graag in ons land op bezoek komt. «België is de afgelopen tien jaar uitgegroeid tot mijn tweede thuis», steekt Solveig enthousiast van wal. «Ik heb dan ook met gemengde gevoelens naar de halve finale van het WK gekeken. Uiteraard supporter ik voor Frankrijk, maar ergens had ik jullie die overwinning ook echt gegund.»

De elektroheld heeft intussen een vaste plaats veroverd op het affiche van Tomorrowland, maar dat neemt niet weg dat hij ook de wei van Kiewit in zijn hart gesloten heeft. «Pukkelpop is het perfecte festival voor mij: de line-up is even eclectisch als mijn muzieksmaak. Ik ben speciaal vroeger gekomen om nog wat bands mee te pikken.»

Man van het volk

Of hij dan geen last heeft van opdringerige groupies? «Nee, absoluut niet. Ik ben Justin Bieber niet. (lacht) Ik houd ervan om tussen andere fans te genieten van de muziek. Volgens mij geldt dat voor elke muzikant. Tijdens het fameuze Beyoncé-concert op Coachella stond ik bijvoorbeeld naast Rihanna en Pharrell Williams. Ook wereldsterren genieten nog altijd van een goed optreden.»

Mare Hotterbeekx