Nieuwkomer elrow Town Antwerp ziet het groots: dit kan je verwachten op het festival

In het lijstje met zonovergoten festivals duikt dit jaar een nieuwe naam op: elrow Town Antwerp, een Spaans entertainmentfestival dat house, technohouse en techno combineert met spannende performances. Het perfecte feestje om helemaal in de festivalsfeer te komen.
door
Mare
Leestijd 2 min.

Waar?

Liefhebbers van elektronische muziek moeten op 30 juni in Antwerpen wezen voor de allereerste Belgische editie van dit internationale festival. The place to be is de Middenvijver, het in te geven adres op je GPS is Blancefloerlaan, 2050 Antwerpen. Het festival begint zaterdagmiddag en duurt tot middernacht, maar het is aan te raden om het feest op tijd op gang te trekken. Wie na 22 uur nog binnen wil, zal geweigerd worden. Voor een ticket betaal je 55 euro.

Wat?

Foto Nachtschaduw

Een Spaans partyconcept, dat klinkt allemaal goed en wel, maar wat kan je er als bezoeker nu écht verwachten? Om te beginnen: muziek. Op de affiche prijken Ame Live, Nic Fanciulli, Richy Ahmed en Paco Osuna als sterkhouders van de avond. Maar elrow Town Antwerp is meer dan enkel een muziekfestival en zet vol in op de beleving van de festivalbezoekers. Naast de grote podia worden er ook thema-gebieden ingericht waar je prijzen kan winnen en andere festivalgangers kan uitdagen voor een ludieke spelletjes.

De drijvende krachten achter de Antwerpse editie van dit festival zijn Elrow, Atmosphere Architects en de Hasseltse nachtclub Labyrinth, die stuk voor stuk al behoorlijk wat ervaring in het partycircuit hebben opgebouwd. Een gewaarschuwd festivalganger is er twee waard.

Trein, bus of Fiets?

De Middenvijver is vanuit het centrum van Antwerpen gemakkelijk toegankelijk per fiets of te voet via de Voetgangerstunnel of de Fietsertunnel. Er is een fietsenstalling aanwezig vlakbij de festivalsite. Daarnaast rijden er ook bussen en metro's die vlakbij de het festival stoppen, afstappen doe je bij halte ‘P+R Linkeroever'.

Voor wie met de auto komt of afgezet wordt, zijn er twee opties: ofwel parkeer je je op de parking ‘Burchtse weel', die zich bevindt op de Beatrijslaan, waar je 10 euro betaalt. Ofwel opteer je voor de Kiss & Ride, te vinden op de August Vermeylenlaan. Dat is op tien minuten wandelen van het festivalterrein. Hier kan je je auto in geen geval parkeren, deze optie is enkel bedoeld om festivalgangers af te zetten.

Omdat bepaalde straten afgesloten zijn gedurende het festival is het belangrijk om niet het adres van het festival, maar wel dat van de parking of de Kiss & Ride in te geven in je GPS. Anders dreig je vast komen te zitten.