Alec Baldwin reageert voor het eerst sinds schietincident op filmset: «Ze was mijn vriendin»

De Amerikaanse acteur Alec Baldwin heeft voor het eerst in het openbaar gesproken over het overlijden van een 42-jarige cameravrouw. De Hollywoodster schoot haar per ongeluk neer op een filmset. «Ze was mijn vriendin. De dag dat ik in Santa Fe aankwam om te beginnen met filmen, nam ik haar mee uit eten met Joel, de regisseur», zei Baldwin aan paparazzi die hem achtervolgden in de Amerikaanse staat Vermont.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Na het ongeluk trok Baldwin zich terug met zijn gezin in Vermont, maar de paparazzi lieten hem niet met rust. Hij reageerde uiteindelijk toch op hun vragen in de hoop dat ze hem en zijn familie niet langer zouden achtervolgen. Bij het gesprek was ook zijn vrouw Hilaria aanwezig. De acteur was niet mals voor de paparazzi. «Mijn kinderen zitten huilend in de auto omdat jullie ons aan het volgen zijn. Ik ben uit beleefdheid met jullie komen praten. Willen jullie nu stoppen met ons te volgen?», zei hij.

De showbizzsite TMZ publiceerde een video van dat gesprek. Baldwin zei ook dat hij «zeer geïnteresseerd» was in de lopende campagne om wapens op filmsets te beperken. Hij mocht echter geen commentaar geven op de lopende onderzoeken.

Nalatigheid?

Baldwin raakte, vermoedelijk per ongeluk, twee mensen toen hij met een vuurwapen schoot dat gebruikt werd voor de opnames van de film ’Rust’. De 42-jarige cameravrouw Halyna Hutchins overleed en regisseur Joel Souza (48) werd gewond naar het ziekenhuis gebracht. De 63-jarige acteur, die ook producer is van de film, vuurde het pistool af tijdens repetities. Onderzoek wees uit dat er een echte kogel in de Colt zat.

Een assistent-regisseur gaf toe dat hij de veiligheidsvoorschriften niet strikt had nageleefd en het wapen slechts onvolledig had gecontroleerd. Ook naar de filmwapensmid, de 24-jarige Hannah Gutierrez Reed, wordt onderzoek gedaan. In het pistool, dat als rekwisiet diende, zaten één echte kogel en enkele losse flodders. Zij beweerde vrijdag dat ze geen idee heeft waar de kogel vandaan kwam.