‘Brokeback Mountain’ krijgt zijn eigen musical

De western ‘Brokeback Mountain’ is een van de meest invloedrijke films ooit als het gaat over queer cinema. Nu krijgt het ook zijn eigen musical in West End, met Lucas Hedges (‘Honey Boy’, ‘Manchester by the Sea’) en Mike Faist (‘West Side Story’) in de hoofdrol.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

25 jaar na het kortverhaal van Annie Proulx, en 18 jaar na de film met Heath Ledger en Jake Gyllenhaal, komt er een musicalversie van ‘Brokeback Mountain’. Vanaf 10 mei zal het stuk twaalf weken lang spelen in Londen, in het Sohoplace Theatre in West End.

De hoofdrollen zijn weggelegd voor Mike Faist, die een BAFTA-nominatie kreeg voor zijn rol in Steven Spielbergs ‘West Side Story’, en Lucas Hedges, die genomineerd werd voor een Oscar voor ‘Manchester by the Sea’ in 2016. Faist zal Jack Twist vertolken, Hedges Ennis Del Mar. De regie is in handen van Jonathan Butterell (‘Everybody’s Talking About Jamie’), in samenwerking met songwriter Dan Gillespie Sells. Schotse zangeres Eddi Reader zorgt voor de countrymuziek.

Het kortverhaal, niet de film

Volgens producer Nica Burns zal het «muzikale theaterstuk» zich vooral baseren op het originele kortverhaal van Proulx dat voor het eerst in 1997 gepubliceerd werd in ‘The New Yorker’. ‘Brokeback Mountain’ draait rond de liefde tussen twee eenzame cowboys in Wyoming, tussen 1963 en 1983. Proulx kortverhalenbundel werd genomineerd voor een Pulitzer Prijs. De verfilming van Ang Lee werd dan weer genomineerd voor 8 Oscars, en won onder meer de Oscar voor beste regie.