The Weeknd en Jenna Ortega spelen samen in nieuwe film

Ja, echt: The Weeknd en Jenna Ortega schitteren samen in een nieuwe film, geschreven door ‘Waves’-regisseur Trey Edward Shults. De naam van de film en plotdetails zijn nog onbekend, maar met zulke sterren in de hoofdrol belooft de film alvast veel goeds.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Deze twee grote namen samen in één film had niemand zien aankomen. Voor de 33-jarige zanger The Weeknd – echte naam Abel Tesfaye – is het zijn eerste hoofdrol in een langspeelfilm. Hij werkte hiervoor wel samen met acteur Sam Levinson aan de tv-show ‘The Idol’, die binnekort op het scherm te zien is. Doorbraakacteur Jenna Ortega ging eerder al van een bijrol in Netflix's ‘You’ tot een hoofdrol in de hit ‘Wednesday’. Het lijkt erop dat de 20-jarige onze schermen nog even zal bekoren.

Sterrencast

De film heeft nu al een behoorlijke sterrencast: acteur Barry Keoghan scoort ook een grote rol. Hij schitterde al in de komedie ‘The Banshees of Inisherin’, waarvoor hij pas de BAFTA-Award voor Beste Mannelijke Bijrol kreeg. Daarnaast is hij bekend om zijn griezelige rol in de horrorfilm ‘The Killing of a Sacred Deer’. Zowel Keoghan als Ortega hebben het project meteen getekend nadat ze het script hadden gelezen, meldt ‘Deadline’.

The Weeknd helpt regisseur Trey Edward Shults een handje bij het schrijven van de film. Reza Fahim, die meewerkte aan ‘The Idol’, zal ook betrokken zijn bij het script. Andere medeschrijvers zijn Kevin Turen en Harrison Kreiss. Chayse Irvin verzorgt de cinematografie, terwijl componist en producent OPN – echte naam Daniel Lopatin – samen met The Weeknd voor de muziek zal zorgen. OPN scoorde eerder al met zijn nummers ‘Uncut Gems’ en ‘Good Times’.