Vegetarisch eten kan je langer doen leven

Zoek je nog een goede reden om minder vlees te eten? Wel, dan heb je ze nu gevonden. Stel dat we allemaal enkel nog vegetarisch eten dan zouden er een derde minder vroegtijdige overlijdens zijn.
door
suzanne.gielis
Leestijd 1 min.

De cijfers over vroegtijdig overlijden door roken, alcohol en obesitas kennen we al, maar nu duikt er een nieuwe aanvulling op. Onderzoekers van de Britse Harvard Medical School hebben bekeken hoeveel mensen te vroeg sterven door vleesconsumptie.

De cijfers zijn indrukwkekend. Maar liefst 200.000 sterfgevallen per jaar kunnen vermeden worden door vlees volledig van het menu te schrappen. Volgens de wetenschappers kan een vleesvrij dieet het risico verlagen op ongeveer alle ziektes die ze bestudeerd hebben. De voordelen van vegetarisch eten wordt volgens hen onderschat.

Van diabetes tot artritis

Volgens de wetenschappers kan het juiste dieet een krachtige invloed hebben op je lichaam. Bijvoorbeeld om diabetes stabiel te houden, zou een veganistisch dieet met weinig vet zeer goed helpen. Ook mensen met ontstekingsziekten zoals artritis hebben er baat bij om meer groenten en fruit te eten.

Selfcare

meer Selfcare

Spotlight

meer Spotlight