Beyoncé en Bruno Mars winnen BET Awards

Beyoncé en Bruno Mars zijn de grote winnaars van de BET Awards, de show die elk jaar Afro-Amerikaanse muzikanten en andere artiesten in de bloemetjes zet. Beiden wonnen ze de prijs voor beste R&B- of popartiest.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Op voorhand was de Texaanse zangeres maar liefst zeven keer genomineerd. Uiteindelijk ging ze naar huis met vijf prijzen, onder meer die voor beste R&B- of popartiest. De wederhelft van Jay Z kon door de geboorte van de tweeling niet aanwezig zijn bij de prijsuitreiking.

Ook Bruno Mars werd tijdens de Black Entertainment Television ceremonie geëerd als beste R&B- of popartiest. Kendrick Lamar en Remy Ma gingen dan weer aan de haal met de awards voor beste hiphopartiesten.

Michelle Obama

Chance the Rapper kreeg de prijs voor beste nieuwkomer én de BET Humanitarian Award voor zijn inzet voor het goede doel. Met zijn 24 lentes is de rapper de jongste artiest ooit om die award te krijgen. Chancelor Johnathan Bennett, zoals hij echt heet, werd onder meer bewierookt door Michelle Obama, die een videoboodschap had ingesproken. "We zijn zo ongelofelijk trots op je", aldus de voormalige First Lady. "Je laat jonge mensen zien dat ze ertoe doen. Je bent een uitstekend rolmodel, en een inspiratie voor iedereen die iets geeft om de volgende generatie."

AFP / F. M. Brown

Media

meer Media

Spotlight

ZOVEEL procent van de Belgen eet minstens vier keer per week vlees

Meer dan de helft van de Belgen (56%) eet minstens vier keer per week vlees, inclusief gevogelte. De belangrijkste redenen daarvoor zijn de smaak en veelzijdigheid van vlees, de gewoonte om vlees te eten en de voedzaamheid van vlees. Dat blijkt uit een onderzoek van iVox, uitgevoerd in februari 2023 in opdracht van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM).

meer Spotlight