Robbie Williams lag op intensive care

Robbie Williams heeft een tijdje geleden verschillende optredens gecanceld wegens ziekte. Nu blijkt dat zijn toestand veel erger was dan gedacht. 
door
lisa.theunis
Leestijd 2 min.

In september was de zanger genoodzaakt om enkele shows af te zeggen omdat hij zich onwel voelde. Hoewel Williams toen niet veel uitleg gaf, vertelt hij nu dat zijn toestand erger was dan gedacht. Zo lag hij een week op de intensive care.

Afwijking in de hersenen

Na een optreden in Zürich voelde de Brit zich niet goed. “Mijn linkerarm leek wel verdoofd en ik begon te kwijlen. Daarnaast had ik hoofdpijn en kon niet meer goed ademen", vertelde de 43-jarige popster aan The Sun. Tijdens een medisch onderzoek in Londen werden er scans gemaakt van zijn hart en hoofd. Bij het bekijken van de resultaten, merkten de artsen afwijkingen in zijn hersenen op.

In eerste instantie dachten ze bloedingen te zien, maar na een week vonden de dokters niets en mocht Williams weer naar huis. De muzikant noemde de periode ontzettend akelig en nam achteraf twee maanden de tijd om te bekomen.

Aangepaste levensstijl

Hoewel er uiteindelijk niets aan de hand bleek te zijn, was het toch even schrikken voor de zanger. Door het voorval beseft hij dat hij beter voor zijn lichaam en geest moet zorgen. "Ik ben geen 23 jaar meer, maar 43", aldus Williams. Daarom heeft hij zijn levensstijl grondig aangepast. Zo eet hij nu veganistisch en doet hij dagelijks aan yoga en pilates.

Media

meer Media

Spotlight

ZOVEEL procent van de Belgen eet minstens vier keer per week vlees

Meer dan de helft van de Belgen (56%) eet minstens vier keer per week vlees, inclusief gevogelte. De belangrijkste redenen daarvoor zijn de smaak en veelzijdigheid van vlees, de gewoonte om vlees te eten en de voedzaamheid van vlees. Dat blijkt uit een onderzoek van iVox, uitgevoerd in februari 2023 in opdracht van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM).

meer Spotlight