Vlaams trio De Hygiëna's wint Leids Cabaret Festival

Het Vlaamse cabarettrio De Hygiëna's heeft de juryprijs van het Leids Cabaret Festival gewonnen. De Nederlander Felix Heezemans mocht de publieksprijs mee naar huis nemen.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Het trio de Hygiëna's, bestaande uit Tom De Rons, Jeroen Maris en David Vennix, verraste de jury positief met hun "Vlaams absurdisme". Volgens de deskundigen laat het drietal met hun vaart en rolverdeling zien dat ze zich kunnen onderscheiden van de vele solisten in de theaters. "Met hun van veel fantasie getuigende absurde invallen hebben de Hygiëna's ons verrast en nieuwsgierig gemaakt naar méér", aldus het juryrapport.

Vorig jaar won Martijn Kardol zowel de jury- als de publieksprijs. De prijs voor jong cabarettalent werd eerder gewonnen door onder anderen Lebbis en Jansen, Sanne Wallis de Vries, Najib Amhali en Javier Guzman.

Media

meer Media

Spotlight

Ontdek waarom pizza zo verslavend is

Niemand eet ooit één stukje pizza. Wanneer je nog maar de krokante korst, zomerse kruiden en smeuïge mozzarella proeft, weet je dat je meer wilt. Dat is geen toeval: een studie van de University of Michigan, gepubliceerd in PloS One, verklaart waarom pizza o zo verslavend is.

meer Spotlight