6 bucketlist bestemmingen waar je niet aan dacht

Ben jij een fanatieke reiziger die liever niet naar de toeristische gebieden reist? Dan kan het soms net iets moeilijker zijn om de ideale bestemming te vinden. Online zal je namelijk sneller populaire plekken voorgeschoteld krijgen. Zou je toch nog graag enkele originele aan je bucketlist willen toevoegen? Dan vind je hier alvast wat inspiratie.
door
Online redactie
Leestijd 2 min.
  1. Machu Picchu, Peru 

Hou je wel van een beetje mysterie? Deze oude Inca-stad, gelegen hoog in de Andes, is één van de meest iconische archeologische vindplaatsen ter wereld. De verloren stad is omgeven door adembenemende landschappen, en biedt een onvergetelijke ervaring voor avontuurlijke reizigers en geschiedenisliefhebbers. Namelijk nog lang niet alles is hier reeds ontdekt. 

  1. Petra, Jordanië 

Ten tweede had je wellicht nog niet gedacht aan Petra in Jordanië. De oude stad is volledig uit steen gehouwen, en dateert uit de 3e eeuw voor Christus. Het iconische zicht op ‘de schatkamer’ vanuit de smalle kloof wordt ongetwijfeld het hoogtepunt van deze indrukwekkende reis. 

  1. Bora Bora, Frans-Polynesië 

Eerder een liefhebber van zon, zee en strand, maar dan zonder de vele toeristen? Parkeer je wagen dan op de parking aan Zaventem Airport, en neem spontaan de eerste vlucht naar Bora Bora. Eens geland, lijkt het alsof je net bent gearriveerd in het paradijs. Denk aan turquoise lagunes, witte zandstranden en weelderige tropische landschappen, maar dan zoals je nog nooit eerder zag. De ideale bestemming om te genieten van een luxe resort, snorkelen, duiken en simpelweg tot rust komen. 

  1. Patagonië, Zuid-Amerika 

Deze vierde plek is er opnieuw één voor op de bucketlist van een avonturier. Wie houdt van besneeuwde bergtoppen, gletsjers, meren en uitgestrekte graslanden zou het liefst nooit meer terug willen reizen naar de parking bij Aéroport de Charleroi. Het is een echt paradijs voor natuurliefhebbers en fanatieke wandelaars. 

  1. Kyoto, Japan 

Een ander stukje cultuur van de wereld leren kennen? Reis dan af naar Kyoto. Die plek staat bekend om zijn prachtige tempels, traditionele theehuizen en historische geisha-districten. Met andere woorden snuif je er dus de sfeer op van het oude Japan, en maak je kennis met nieuwe gewoonten en tradities. 

  1. Galapagoseilanden 

Deze laatste bestemming is gelegen in de Stille Oceaan. Reis je erheen, dan leer je een ongeziene nieuwe biodiversiteit en vele unieke diersoorten kennen. Beiden komen zelfs nergens anders ter wereld voor zoals je ze hier ziet. De moeite waard dus voor nieuwsgierige ontdekkingsreizigers.