Advocaten van Pichal leggen klacht neer tegen De Morgen bij Raad voor de Journalistiek: «Artikels bevatten verzinsels»

De advocaten van radiopresentator Sven Pichal (44) gaan klacht neerleggen bij de Raad voor de Journalistiek tegen de krant De Morgen, journalist Douglas De Coninck en nog eventuele anderen. Dat melden ze vrijdag via een persmededeling.

door
Belga
Leestijd 1 min.

Meesters Walter Damen en Davina Simons zijn niet te spreken over een aantal artikels die donderdag online en vrijdag in de krant zijn verschenen over de ’zaak-Pichal’. «De artikels bevatten foutieve informatie en verzinsels, waardoor de lezer geen onderscheid meer kan maken tussen fictie en realiteit. Dergelijke publicaties geven allerminst blijk van deugdelijke journalistiek», klinkt het. Ze gaan daarom klacht neerleggen bij de Raad voor de Journalistiek.

«Sereniteit bewaren»

«Wij wensen te benadrukken dat wij het verdere onderzoek in alle sereniteit wensen te laten verlopen en dat wij ons voor het overige zullen onthouden van enige commentaar wat betreft de inhoud van het dossier», zeggen de advocaten nog.

Sven Pichal werd vorige week aangehouden op verdenking van het bezit en het verspreiden van beelden van seksueel kindermisbruik. Hij nam daarop met onmiddellijke ingang ontslag bij de VRT, waar hij onder meer ’De Inspecteur’ presenteerde op Radio 2.

Alles wat je echt wilt weten op Metrotime.be