Parket gaat in beroep: Sven Pichal blijft in gevangenis

Het parket van Antwerpen heeft woensdagnamiddag beslist om in beroep te gaan tegen de beslissing van de raadkamer om radiopresentator Sven Pichal (44) onder elektronisch toezicht te plaatsen.

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling moet nu binnen de vijftien dagen de knoop doorhakken. Pichal blijft intussen aangehouden in de gevangenis.

Vijf onderzoeken

Het parket maakte woensdag bekend dat er in totaal vijf gerechtelijke onderzoeken lopen. Het eerste onderzoek ging van start na een aangifte begin augustus bij politiezone Antwerpen over het delen van beelden van seksueel misbruik van minderjarigen. Het parket werd daarvan meteen op de hoogte gebracht.

«Nog diezelfde avond werd dan ook een onderzoeksrechter aangesteld door de ernst van de feiten, de noodzaak om bewijselementen veilig te stellen en de enorme impact van deze feiten op slachtoffers. Elk beeld van een kind is een kind dat misbruikt is», zegt parketwoordvoerder Kristof Aerts in een persmededeling.

Verdachten in Antwerpen

Een 34-jarige man werd als eerste gearresteerd en op 14 augustus aangehouden door de onderzoeksrechter voor het bezit en het verspreiden van beelden van kindermisbruik. De raadkamer heeft zijn aanhouding intussen al bevestigd. Daarna werden nog vier mannen van 35, 39, 42 en 44 (Sven Pichal) opgepakt. Alle verdachten zijn afkomstig uit het Antwerpse. De 39-jarige mocht na verhoor beschikken en de 42-jarige werd vrijgelaten onder voorwaarden. Zij worden enkel verdacht van het bezit van dergelijke beelden.

Pichal beschuldigd van bezit en verspreiding

Pichal en de 35-jarige man werden op vrijdag 25 augustus aangehouden voor het bezit en ook het verspreiden. De raadkamer besliste woensdag om hen onder elektronisch toezicht te plaatsen, maar het parket tekende hoger beroep aan. Beide mannen moeten nu voor de kamer van inbeschuldigingstelling verschijnen, die binnen de vijftien dagen moet beslissen over hun verdere aanhouding.

«In vier dossiers (niet voor de man die werd vrijgelaten, red.) werd er intussen een psychiater aangesteld om de verdachten te onderzoeken», geeft de parketwoordvoerder nog mee. «Het gerechtelijk onderzoek onder leiding van de onderzoeksrechter wordt verder gevoerd door de lokale recherche van politiezone Antwerpen.»

Alles wat je wilt weten vind je op Metrotime.be